S brýlemi za volantem


S brýlemi k moři autem 

Pobyt u moře a zasloužený odpočinek je skvělá věc, která přináší spoustu skvělých pocitů a zážitků. Samotná cesta k němu (a samozřejmě i ta zpáteční) už jich má méně. Letadlo je pohodlné a rychlé, nicméně může být dost drahé, zvlášť když jede celá rodina. Auto také dává na místě větší svobodu třeba pro výlety za památkami.  

Pokud jste se tedy rozhodli pro cestu autem, pojďme se podívat na několik dobrých tipů, díky nimž půjde cesta hladce a bezpečně.

Protože jsme blog o brýlích a péči o oči, budeme psát hlavně o nich, nicméně na úvod začneme o něco obecnějšími radami.


1) Nechte si před cestou auto zkontrolovat a buďte pojištění

Jen máloco člověku „nastartuje“ dovolenou jako pokažený motor někde 60 kilometrů nad Splitem a následný odtah a oprava. Stojí za to tuhle hrozbu snížit díky důkladné prohlídce. I tak se samozřejmě něco stát může, a proto je fajn mít kromě povinného ručení i připojištění asistence… V nouzi jako když ho najdete.


2) Buďte odpočinutí a nepřepínejte se

Když vás čeká dlouhá cesta, tedy osm a více hodin, odpočiňte si před ní. Dobře se vyspěte, vynechte den předtím alkohol, zvolte spíše lehká, dobře stravitelná jídla. Nezapomeňte během cesty dělat pravidelné přestávky, aby si tělo trochu oddechlo. Káva je v autě fajn, ale nezapomeňte i na dostatek vody. Pokud máte druhého řidiče na vystřídání, určitě tuto možnost využijte.


3) Zkuste omezit nepohodlí a stres

Dlouhé sezení v autě má velký vliv na únavu. Dobré je udržovat fyziologickou křivku páteře, hlavu opřenou o opěrku, záda rovná. Někomu pomůže i bederní opěrka. Pozor také na krční páteř, které nedělá dobře zejména proudící studený vzduch z klimatizace nebo okénka.

Stres hraje také roli, a co si budeme namlouvat, jeho zdrojem jsou v autě nejčastěji děti. Zkuste proto předem promyslet, jak je v autě zabavit. Obrazovka pro přehrávání pohádek je často dobrá volba. 


Pokračujte ve čtení 

Brýle pro řízení auta

Chystáte se na cesty?

Garance 100% spokojenosti

Nejdůležitější je pro nás spokojenost našich zákazníků.
Profesionální služby, na které je spolehnutí.

  • 90denní garance měření zraku
  • Doživotní servis
  • Garance 100% spokojenosti s multifokálními brýlemi
Podrobnosti Podrobnosti

Loading...

[ErrorDialogTitle]

asdfasdfasd

Úspěch

Produkt byl úspěšně přidán do vašeho nákupního košíku