Jak nosit kulaté brýle


Trendy u slunečních i dioptrických brýlí v průběhu let přicházejí a zase odcházejí. Každý trend přináší zásadní otázky. Budou tyhle brýle vypadat na mém obličeji dobře? Jaké mám vybrat barvy a jak s brýlemi kombinovat oblečení? Nebojte se, dnes vás všemi těmito otázkami provedeme. Tento průvodce vám pomůže vybrat to nejlepší z kulatých brýlí pro muže i ženy.


Tvar obličeje


Jednou z klíčových otázek, kterou si musíte položit, než se rozhodnete pro kulaté obroučky, je, zda váš tvar obličeje odpovídá tomuto trendu. Obecně většinou platí, že kulaté brýle se jen málokdy hodí pro kulatý obličej. Základem vždy je si brýle vyzkoušet a vidět, co vám vyhovuje.

Kulaté rámečky obvykle lépe ladí s hranatějšími tvary obličeje, jako jsou čtvercové a trojúhelníkové (srdcovité). Podlouhlé, tedy oválné či obdélníkové, obličeje bývají často ty, kterým kulaté brýle padnou nejlépe.


Výběr barvy


Když přemýšlíte, jakou barvu kulatých nebo slunečních brýlí zvolit, je důležité si nejprve říct, jak chcete obroučky nosit.

Pokud byste chtěli nosit kulaté obruby jako výrazný prvek outfitu, který nikdo nepřehlédne, pak budou brýle s tmavými a silnými obrubami často tou správnou cestu. Pokud máte rádi tento odvážný a klasický vzhled v kombinaci s retro-elegancí kulatých brýlí, pak máte vyhráno.

Díky černým kulatým rámům můžete tento doplněk nechat psobit. Dobře působí u žen v kombinaci s decentnějším líčením a dalšími doplňky. Pokud byste však chtěli použít výraznější make-up nebo nosit další výstřední doplňky či šperky, cestou by mohly být jemnější odstíny rámu.  

Možná zvažujete brýle, které se samy zatmaví, když vyjdete z uzavřených prostor na světlo. I zde existuje skvělé řešení, samozatmavovací inteligencní brýle s čočkami Transitions.

Trendy pro kulaté brýle


Zatím jsme mluvili o tom, jaký tvar obličeje a jakou barvu byste měli zvážit, nyní je čas podívat se na některé stylové trendy, které se v poslední době dostávají do popředí, pokud jde o kulaté brýle a sluneční brýle.

Jedním z nejžhavějších trendů, které se v současné době dějí, je styl se zkrácenou části mezi oběma skly. Tyto kratší můstky lze vidět třeba hne u několika brálí značky Prive Revaux.

Dalším trendem je nástup zlatých obrouček. Tento elegantní vzhled poskytuje lesk zaobleným rámům, které dávají pocit sofistikovanosti. Když je správně propojíte s vašimi oblíbenými barvami skla, může být váš vzhled dokonalý.

A konečně ještě jeden trend, který letos přichází, a to návrat klasických želvových rámů. Zvlášť pokud vás baví styl inspirovaný 60. lety, může to být pro vás ta správná volba.



Oblečení


Nyní k poslední otázce, jaké oblečení bych si měl vzít při stylingu brýlí, ať už slunečních či dioptrických.

Dřív se někdy tenhle styl používal k dosažení vzhledu „sexy šprta“ (v angličtině „nerd chic“). Způsobů stylingu je ale mnohem víc. Můžete vsadit na eleganci, kombinovat brýle s výraznými outfity, obuví a doplňky, nebo naopak používat brýle jako výrazný kousek, což platí zvlášť u oversized kulatých obrouček. Další možností, kterou můžete vyzkoušet, je zkombinovat tyto brýle s velmi utlumeným lo-fi stylem oblečení.



Nyní, když jste vybaveni všemi těmito informacemi, myslíme si, že jste připraveni objevovat svět zaoblených brýlí. V naší nabídce najdete stovky brýlí v tomto stylu a naši lidé v obchodech Grandoptical vám s výběrem těch správných rádi pomohou.

Garance 100% spokojenosti

Nejdůležitější je pro nás spokojenost našich zákazníků.
Profesionální služby, na které je spolehnutí.

  • 90denní garance měření zraku
  • Doživotní servis
  • Garance 100% spokojenosti s multifokálními brýlemi
Podrobnosti Podrobnosti

Loading...

[ErrorDialogTitle]

asdfasdfasd

Úspěch

Produkt byl úspěšně přidán do vašeho nákupního košíku