Jaké brýle sedí k jaké barvě vlasů?

Sluší černé brýle šedovlasým lidem? Lichotí blondýnkám i hnědé rámečky? Která barva brýlí se nejlépe hodí k odstínu mých vlasů? To vše se dozvíte v našem návodu.


Proč je důležité, aby brýle a barva vlasů ladily?


Naše barva vlasů má významný vliv na to, jak vizuálně působíme. Brýle by měly umně podtrhnout tento celkový dojem, náš typ a styl. Proto je tak sladění barev vlasů a brýlí důležité. Pokud má rámeček brýlí nesprávný tón, může působit pronikavě nebo nepatřičně. Základem je barevná harmonie. Některé tóny se ideálně doplňují a vypadají spolu harmonicky, jiné se ostře střetávají.

 


Jaké faktory jsou rozhodující pro sladění barev?


Vzhledem k tomu, že podobné barvy spolu dobře ladí, platí to i pro kombinace barev vlasů a brýlí. Vzhled s brýlemi bude obzvláště harmonický, pokud jejich odstín pochází ze stejné skupiny barev jako vaše barva vlasů. Ale pozor! Doplňkové barvy, tedy protilehlé odstíny, mohou být také použity speciálně k vytvoření nápadných kontrastů.

Kromě toho lze barvy pleti a vlasů rozdělit na ty s teplými a studenými tóny. Mezi teplé tóny patří světle hnědá, červenohnědá nebo zlatá blond. K nim se hodí i teplé barvy jako zlatá, bronzová, zlatohnědá, meruňková nebo khaki. Mezi chladné tóny naopak patří šedá, bílá, blond nebo černá a dobře se doplňují se stříbrnou, černou, modrou nebo fialovou. Platí, že studená barva brýlí vám sluší, pokud máte studený tón pleti a vlasů a naopak. Díky této orientaci můžete rychle určit, zda jsou vhodnější například obroučky brýlí v teplé červené nebo studené růžové.

 


Pro každou barvu vlasů ty správné brýle

Aby byl výběr brýlí snazší, níže najdete přehled nejčastějších barev vlasů a to, jaké barvy rámů jim lichotí.


Brýle pro šedé vlasy

Šedivé vlasy, ať už přirozeně šedé nebo barvené se skvěle doplňují s černými brýlemi. Vypadají klasicky elegantně a tvoří pěkný kontrast ke spíše světlé barvě vlasů. Čím je rám silnější a extravagantnější, tím jsou brýle nápadnější. Barevné rámečky také vytvářejí zajímavý kontrast, ale hravějším způsobem. Jako jemné barvy brýlí se hodí matná nebo lesklá stříbrná, šedé nuance nebo pastelové tóny.


Brýle pro bílé vlasy

Brýle v intenzivních barvách, jako je fialová, červená, modrá nebo zelená, jsou příjemnou volbou pro bílé vlasy. Vypadají mladě a dynamicky a zabraňují bledému, matnému celkovému dojmu. Pokud chcete mít na obličeji trochu méně barev, můžete vyzkoušet různé pastelové odstíny nebo zvolit klasický zlatý či stříbrný rám brýlí.



Brýle pro blond vlasy

Správný rám pro blond vlasy by měl být lehký a jemný. Dobře tedy zapadá do celkového dojmu. Vhodné jsou pastelové barvy jako světle modrá a růžová, dále zlatá, stříbrná a šedá, podle teplého nebo studeného typu. Přirozené žluté a hnědé tóny, jako je vzor Havana, také vytvářejí harmonický vzhled. Tmavě hnědé nebo černé brýle naopak vytvoří k blond vlasům výrazný kontrast.


Brýle pro hnědé vlasy

Hnědovlasým lidem sluší mnoho barev brýlí. Jasnou klasikou pro hnědé vlasy jsou černá, hnědá a červená. Pokud se vám líbí jemnější, sáhněte po pastelových tónech, rezavých barvách nebo krémové. Dobrou volbou jsou i kovové modely ve zlaté barvě. Věnujte pozornost tomu, zda preferujete studené nebo teplé odstíny.


Brýle pro černé vlasy

Brýle v chladných tónech byste měli kombinovat s černými vlasy. Kovové brýle ve stříbrné barvě vytvářejí elegantní vzhled. Zlatá nebo měděná jsou vhodné, pokud má barva pleti a očí teplý podtón. Harmonicky působí i plastové rámečky v tlumených modrých tónech, kamenné šedé nebo tmavě červené.


Brýle pro zrzavé vlasy

Zrzavé vlasy jsou samy o sobě poutavé. Rozzáří je jemné pastelové tóny, rez a hnědé tóny nebo zlaté a růžové zlato. Brýle se vzorem Havana – odstíny hnědé, které přecházejí do sebe – také ideálně doplní zrzavé vlasy. Pro vytvoření kontrastu k červené barvě vlasů se hodí černé obroučky brýlí.


Brýle pro barevné vlasy

Účesy v růžové, fialové, zelené a dalších jasných barvách jsou zvlášť u mladých lidí stále častější. Průhledné plastové rámečky v bílých nebo pastelových tónech vypadají skvěle, stejně jako jemné kovové rámečky ve zlaté nebo stříbrné barvě. Vytvářejí hypermoderní vzhled a zároveň neukradnou pozornost z barvy vlasů.



Které brýle sluší mužům s pleškou?


U holohlavých mužů barva vlasů při výběru brýlí samozřejmě nehraje roli. Kvůli nedostatku vlasů je zvláště patrný tvar hlavy a obličeje. Brýle by proto měly být zvláště dobře přizpůsobeny právě tvaru vašeho obličeje. Existuje více různých tváří: čtvercové, srdcovité, oválné, kulaté. Základní pravidlo zní: volte tvar brýlí, který není příliš podobný tvaru vašeho obličeje, ale spíše je s ním kontrastní. To vytváří vyvážený celkový obraz. V našem průvodci brýlemi přesně zjistíte, které brýle lichotí kterému tvaru obličeje. Barva brýlí by měla harmonicky ladit s barvou pleti a očí. Nositelé vousů mohou barvu brýlí sladit s barvou vousů a řídit se výše uvedenými doporučeními.

 


Jaké další faktory ovlivňují výběr brýlí kromě barvy vlasů?


Nejen plešatí muži by měli při výběru brýlí zohledňovat svůj osobní tvar obličeje. V podstatě tvar a šířka obličeje patří mezi nejdůležitější faktory při vytváření harmonického vzhledu brýlí.

Barva nových brýlí by také měla odpovídat vašemu osobnímu tónu pleti a barvě očí. V našem průvodci uvádíme tipy, které barvy se hodí k šedým očím, modrým očím, hnědým očím a zeleným očím.

 


V neposlední řadě ovlivňuje výběr brýlí kromě barvy vlasů také účes a délka vlasů. Čím nápadnější je účes, tím decentnější by měly být brýle. Pokud už máte například objemnou hřívu kadeří, můžete vytvořit líbivý kontrapunkt s jednoduchými brýlemi. S krátkým sestřihem mohou být brýle trochu extravagantnější. Vypadá to obzvláště nápadně s krátkými vlasy a vytváří vzrušující celkový dojem. Na našem blogu najdete ještě další tipy, jak najít ty správné brýle pro vás - podívejte se třeba na článek o výběru brýlí dle typu tváře. Ale nezapomeňte: nejdůležitější je, abyste se s brýlemi cítili příjemně a pohodlně.

Garance 100% spokojenosti

Nejdůležitější je pro nás spokojenost našich zákazníků.
Profesionální služby, na které je spolehnutí.

  • 90denní garance měření zraku
  • Doživotní servis
  • Garance 100% spokojenosti s multifokálními brýlemi
Podrobnosti Podrobnosti

Loading...

[ErrorDialogTitle]

asdfasdfasd

Úspěch

Produkt byl úspěšně přidán do vašeho nákupního košíku