Ideální brýle do kanceláře? Ofisky!


Stačí jedny brýle na všechno? 

Na první pohled by se mohlo zdát, že svět brýlí a obecně korekce zraku je jednoduchý. Přijdete k optometristovi, ten změří zrak, určí typ vady (třeba krátkozrakost nebo astigmatismus), podle toho vybere ty správné brýle a je to. Jenže ono to tak jednoduché není. Standardní skla (přesněji brýlové čočky) svými dioptriemi mění pohled na všechny vzdálenosti. Když máte onu zmíněnou krátkozrakost a vidíte hůř do dálky, s brýlemi se pohled na větší vzdálenosti srovná. Obvykle s nimi budete moci i číst, pokud patříte mezi lidi do čtyřicítky a zatím netrpíte presbyopií. Po 40. narozeninách je už ovšem pro ostré vidění na blízké předměty budete muset sundávat.



Presbyopie je v zásadě přirozené stárnutí oka, obvykle spojené s horším viděním na blízko. Pak člověku nezbude, než nosit brýle dvoje – jedny na čtení a jedny obvykle na řízení auta.

Teď si nejspíš říkáte, že tenhle problém přece úplně v pohodě vyřeší multifokální brýle. Tedy brýle, které mají zóny s plynulými přechody pro jednotlivé vzdálenosti. A máte z velké části pravdu, protože pro většinu aktivit multifokální brýle fungují skvěle – ostrý pohled do dálky dostanete třeba pro řízení nebo (ať najdeme i alternativní příklady) když chodíte s přáteli na výlety do hor nebo si házet frisbee. A stejně pohodlně si s týmiž brýlemi přečtete noviny nebo zprávy na mobilu.

Ale i klasické multifokály mají svou slabinu. Tou je, že všechny zóny pro vidění nemohou být stejně široké. Zjednodušeně řečeno, mají široký rozsah pro dálku, užší rozsah pro střed a zase široký rozsah na blízko. Vzdálenost pro koukání do obrazovky monitoru je přitom o něco delší, než je vzdálenost „na blízko“.



Když jsme v kanceláři, jsou potřeby našeho zraku jiné než venku. Potřeba ostrosti do dálky je minimální, nejvíc potřebujeme číst (blízko) koukat na obrazovku (střední vzdálenost) a vidět kolegy (také střední). A právě na základě téhle potřeby vznikly „ofisky“ – kancelářské multifokální brýle.

Jejich princip je podobný jako u klasických brýlí s více ohnisky, ale jejich podpora se soustředí pouze na střední a blízkou vzdálenost, pro něž dává očím mnohem širší zorné pole. Existují ve dvou variantách podle toho, kam chcete většinou soustředit pozornost (varianty Computer a Office). Pokud tedy trávíte své pracovní dny v kanceláři, rozhodně stojí office brýle za vyzkoušení. Uvidíte, že si je rychle oblíbíte. A když náhodou ne? Nebojte, máme garanci spokojenosti - v prvním měsíci od vyhotovení multifkoálních brýlá vám v případě, že  nesplňují vaše očekávání nebo pro vás při nošení nejsou komfortní, nabízíme možnost výměny skel za běžná (na dálku nebo na blízko).

Garance 100% spokojenosti

Nejdůležitější je pro nás spokojenost našich zákazníků.
Profesionální služby, na které je spolehnutí.

  • 90denní garance měření zraku
  • Doživotní servis
  • Garance 100% spokojenosti s multifokálními brýlemi
Podrobnosti Podrobnosti

Loading...

[ErrorDialogTitle]

asdfasdfasd

Úspěch

Produkt byl úspěšně přidán do vašeho nákupního košíku