Nosíte brýle? Máme pro vás tipy na správné líčení


Make-up a brýle spolu mohou hrát v krásné harmonii, ale také se mohou dostat do výrazného kontrastu. Stačí se jen zeptat jakékoli ženy, která někdy k brýlím zkusila mít příliš dlouhé umělé řasy nebo které brýle rozmazaly make-up kolem nosu. V tomto článku najdete naše tipy a triky, jak brýle s make-upem správně sladit a vyhnout se některým pastem.


Začněte tím, že se podíváte na své obroučky


Základem je samozřejmě změření zraku, abyste věděli, co přesně vaše oči potřebují pro perfektní vidění. Jestli máte tuto fázi za sebou, čeká vás výběr samotných brýlí. Pokud jste si ještě nevybrali obroučky nebo přemýšlíte o pořízení nového páru, je dobré si říct, jaký máte tvar obličeje a které obroučky se k němu hodí. Pokud své brýle již máte, nasaďte si je a důkladně si je prohlédněte. Jsou obroučky tlusté nebo tenké, jemné nebo mohutné? Jaké jsou barvy?

 


Barevná souhra


Černé a „želvové“ rámečky se hodí téměř ke všem očním stínům a očním linkám, zatímco červené, zelené nebo žluté obroučky fungují nejlépe s neutrálními barvami.

Váš oční make-up by měl obroučky doplňovat a vyvažovat. Jemné obroučky podpoří výrazné, tmavě podbarvené oči s výraznými očními linkami. Silnější obroučky se naopak hodí ke světlejšímu líčení očí – stačí jen dotek řasenky a světlé oční stíny.


Make-up a přizpůsobení brýlím


Váš oční make-up, úprava a řas, obočí, tvářenka, rozjasňovač, to vše bude záviset na tom, jak vám brýle sedí na obličeji, jaké části zakrývají a na které části přitahují pozornost.

Nasaďte si brýle a zjistěte, které části vašeho obličeje zakrývají nebo na kterých sedí – to jsou oblasti, na které je třeba pamatovat z hlediska pokrytí.

 


Základní tipy


Častým problémem je nošení příliš velkého množství make-upu, což vede k promáčknutí podkladu, červeným skvrnám na nose a oděrkám na kůži pod očima. Když nanášíte podkladovou bázi, naneste trochu navíc na problémové oblasti nosu a upravte pudrem. Možná budete muset během dne upravit podkladovou bázi nebo použít na záludná místa korektor.

Udržujte podkladovou bázi na nose poměrně matnou, aby vám brýle během dne neklouzaly. Nepřidávejte do této oblasti žádný tekutý zvýrazňovač, protože by se mohl setřít nebo rozmazat.


Tipy na úpravu obočí


Vzhled vašeho obočí bude také záviset na vašich obrouček. Některé mohou skrýt část vašeho obočí, jiné je mohou zvýraznit. V ideálním případě by se vaše obočí mělo zobrazovat nad rámečky – pročesejte je pro lepší rozlišení.

Tlustší rám znamená, že se jím můžete lehce dotknout obočí, abyste vyvážili jeho vnímanou hmotu. Husté obočí v kombinaci s tlustými rámy může působit trochu vážně. Použijte světlou tužku na obočí a obočí lehce vytvarujte a definujte. Tenčí obroučky znamenají, že můžete přidat na výrazu. Použijte brýle jako vodítko. Nikdy ale neprotahujte obočí za hranu obrouček.


Tipy na tvářenku, zvýraznění a konturování pro nositele brýlí


Při nanášení tvářenky mějte brýle nasazené a jako vodítko použijte obroučky. Pokud se obáváte, že se pudrová tvářenka setře, použijte tekutou nebo krémovou tvářenku pro extra výdrž.

Vaše lícní kosti mohou být mírně zakryty brýlemi, pokud mají silnější obroučky. Zvýraznění a konturování může pak být o něco složitější. Naneste rozjasňovač na lícní kosti a lehce posuňte štětec dolů po obličeji, takže když otočíte hlavou, bude zářit.

Konturování je jednoduché, pokud používáte obroučky jako vodítko – nasaďte si brýle a jemně poprašte obrysy podél oblastí, které chcete tvarovat. Sundejte si brýle, přidejte trochu více konturovacího prášku a promíchejte podle pokynů, které jste si nastavili.


Tipy na líčení očí pro nositele brýlí


Začněme řasami. Pokud zjistíte, že se vaše řasy otírají o brýle, natočení řas je od nich udrží dostatečně daleko. Použijte dlouhotrvající řasenku, která se nerozmazává, s objemovým složením, abyste řasám dodala objem, nikoli délku.


Oční stíny a oční linky pro nositelky brýlí


Pokud jste krátkozrací, mohou vaše dioptrické brýle vyvolávat dojem, že máte menší oči. Silné, těžké oční linky mohou tento efekt zhoršit, takže zůstaňte u krémových, oči otevírajících hnědých a šampaňských očních stínů a naneste řasenku podél linie řas, abyste je oživila. Pokud jste dalekozraká, vaše brýle mohou naopak váš oční make-up zesilovat.

Garance 100% spokojenosti

Nejdůležitější je pro nás spokojenost našich zákazníků.
Profesionální služby, na které je spolehnutí.

  • 90denní garance měření zraku
  • Doživotní servis
  • Garance 100% spokojenosti s multifokálními brýlemi
Podrobnosti Podrobnosti

Loading...

[ErrorDialogTitle]

asdfasdfasd

Úspěch

Produkt byl úspěšně přidán do vašeho nákupního košíku