Brýle z benzínky přece bohatě stačí... nebo ne?


Regály na benzínkách a v drogeriích jsou plné levných plastových brýlí. Vyplatí se po nich sáhnout, nebo to není rozumné a zaděláváme si s nimi na problémy? Přečtete si o tom víc.


Je tedy dobrá volba koupit si místo pořádných brýlí tyto jednorázové? Nebudeme vás napínat. Není. A hned se dozvíte proč. Těch důvodů je totiž spousta.

"Benzínkové" brýle je dobré chápat spíš jako nouzové řešení pro kratší použití, když jste své stálé brýle nebo čočky někde zapomněli nebo rozbili. Můžete s nimi snadněji přečíst zprávy na mobilu nebo jízdní řády. Co se ale předcházení těmto situací týče, podívejte se na náš článek o tom, jak bezpečně cestovat s brýlemi a čočkami.


Jaký je tedy rozdíl mezi solidními brýlemi a těmi z benzínek? 

  1. Typicky jde o plastové obruby se základním sklem, určené na blízko (tedy pro korekci dalekozrakosti či vetchozrakosti) s dioptriemi o síle 0.25 – 1.0, pro obě oči stejné. A to je první problém. Jen málokdy je vada (a tím pádem i potřebná korekce) shodná pro pravé i levé oko.

  2. Dalším prvkem ve hře je, že každý člověk má oko jinak vycentrované. Zatímco u brýlí na míru se vždy přesně měří, kde je střed oka a podle toho se umísťuje ohnisko brýlové čočky, brýle z benzínky mají střed jinde, než ho potřebujete. Stejně tak tyhle brýle nijak nezkorigují astigmatismus, tedy „šišaté oko“.

  3. Výsledek je podobný, jako když lidé mají nezkorigovanou vadu, o které často ani neví. Jejich oční svaly musí neustále pracovat, aby mohly správně zaostřit. To vede k únavě a bolestem hlavy.

  4. Normální poctivé brýle nemusí být drahé. Úplný základ je změření zraku, opakované alespoň jednou za dva roky. Podle něj se detailně určí, co naše oči potřebují, aby viděly perfektně a bez námahy. Jakmile víme, co potřebujeme, už nám nic nebrání si ty správné brýle opatřit.

Garance 100% spokojenosti

Nejdůležitější je pro nás spokojenost našich zákazníků.
Profesionální služby, na které je spolehnutí.

  • 90denní garance měření zraku
  • Doživotní servis
  • Garance 100% spokojenosti s multifokálními brýlemi
Podrobnosti Podrobnosti

Loading...

[ErrorDialogTitle]

asdfasdfasd

Úspěch

Produkt byl úspěšně přidán do vašeho nákupního košíku